Op de Nationale Feestdag was Matteo aan de slag te Anzegem.  Op slechts een 7tal kilometer van de deur een bijna-thuiswedstrijd voor hem.  Getuige hiervan waren de talrijk opgekomen supporters die hem eens bezig wilden zien.  Iedereen hield zich zeer goed aan de opgelegde mondmasker plicht in het kader van Corona en verspreidde zich mooi over het parkoers.  Een dikke pluim voor de organisatie !

Op voorhand had Matteo afgesproken om zich een 4tal ronden rustig in het peloton schuil te houden maar het bloed gaat waar het niet kruipen kan : In ronde 2 van de 11 af te leggen ronden zagen we Matteo op de lange steenweg grondig aan de boom schudden.  Hij kreeg met Thomas Verdonck (die hij goed kent van het crossen) een mooie sterkhouder mee.  Ze raakten niet weg maar hun actie zorgde er wel voor dat verscheidene rennestjes het moeilijk kregen.  Met een uitgedund peloton trokken ze verder en in ronde 5 demarreerde Matteo terug.  Ditmaal had hij aan de meet een vijftal seconden voorsprong op de achtervolgende groep maar ook dit feest ging niet door en ze haalden hem terug.

Matteo bleef zeer attractief koersen in de voorste gelederen maar het draaide andermaal op een sprint uit.  Hij zette van ver de sprint in en even leek het erop dat hij ging winnen maar Thomas bleek te sterk in de sprint.  Een mooie overwinning voor Thomas Verdonck, Matteo mooi tweede en Siebe Oliviers werd derde.

Op het YouTube kanaal van Thomas Verdonck staat een zeer mooi filmpje die de koers mooi samenvat : Voor de liefhebbers, zie volgende link :

https://www.youtube.com/watch?v=8A3MIOd5qr8&t=208s