Eindelijk was de eerste koers daar na de lange lock-down periode door het Corona virus…  De renners hadden er héél lang moeten op wachten en iedereen was erop gebrand om terug te koersen.  Eerst en vooral een dikke pluim voor de organisatie : alles was perfect geregeld zodat de rennertjes veilig hun geliefkoosde sport konden uitoefenen.

35 eerstejaars aspiranten hadden zich ingeschreven in een thuiswedstrijd voor Matteo.  Hij wist niet goed hoe zijn conditie zou zijn t.o.v. zijn concurrenten maar het zou aldra blijken dat dit ok was…  In de eerste ronde reed Matteo heel de tijd in de voorste gelederen en dit was ook zo in de tweede van de tien af te leggen ronden.  Een snedige demarrage van Mauro Keppens werd prompt door Matteo beantwoord en samen trokken ze op avontuur met nog 16 km voor de boeg.  Ze kregen nog het gezelschap van de snelle Matthias Bogaert en het zou vlug blijken dat het podium op kop reed.  Ondertussen was heel de groep in stukken gevallen zodat er na een 6tal ronden al rennertjes gedubbeld werden.

Matteo en Mauro poogden verschillende keren om weg te rijden maar beiden haalden mekaar telkens terug.  In de laatste ronde poogde Matteo nog eens te ontsnappen (zie video) maar ook dit lukte hem niet zodat het op een sprint uitdraaide. Daar ze mekaar beloerden kwam er nog een vierde podiumkandidaat aansluiten onder de vorm van Sune de Valck zodat deze hun ook nog kon kwam bedreigen.

In de sprint stond er geen maat op Matthias Bogaert ; Mauro werd verdiend tweede en Matteo was zeer tevreden met zijn gereden wedstrijd en derde plaats.

De uitslag :

  1. Matthias BOGAERT
  2. Mauro KEPPENS
  3. Matteo DECLERCQ
  4. Sune DE VALCK
  5. Daan WIMSEN op 19″
  6. Alexander DEKEYSER op 27″