Naar deze dag had Matteo heel lang uitgekeken.  In een meer dan gek (wieler)jaar met heel veel onzekerheden was er dan toch de eerste cyclocrosswedstrijd van het seizoen bij Cycling Vlaanderen.  Matteo ging al verleden week van start bij de LRC (nevenbond) maar diende hier in een categorie te rijden tegen jongens van 2 jaar ouder (12-13-14 jaar) : Hij behaalde een schitterend resultaat met een 9de plaats op 63 deelnemers (en eerste van zijn leeftijd).

In Diksmuide troffen we een écht cyclocrossparkoers aan : een mooie zandstrook, enkele heuveltjes, een wasbord,.. kortom hoe een parkoers moet zijn.  Matteo diende vanop de 2de rij te starten en dook als 6de het veld in.  Na een halve ronde was hij al opgeschoven naar de tweede plaats en vlak voor de zandstrook nam Matteo de koppositie.  Bij het ingaan van de tweede ronde had hij al een voorsprong van een 5tal seconden.  Matteo draaide goed rond op het technische parkoers wat er glibberig bijlag en bouwde zijn voorsprong uit.  Toen hij in de derde ronde een voorsprong had van 9 seconden op zijn naaste achtervolger Alexander Dekeyzer vloog plots zijn ketting van zijn tandwiel.  Hij kreeg zijn ketting er niet dadelijk op want deze zat klem en Alexander haalde hem in, net als Gilles Van Loo die op de derde plaats zat.  Na een 25tal seconden kreeg Matteo zijn ketting er uiteindelijk weer op en zette hij de achtervolging in.  Geen makkelijke opdracht want Alexander reed zeer sterk rond.  Matteo kon nog naderen tot op 6 seconden maar Alexander hield mooi stand.

Een teleurstelling voor Matteo, pech is nooit leuk maar ook dat maakt deel uit van de cross.  Op naar de volgende wedstrijd dan maar : volgende week gaat Kontich wegens het Coronagebeuren niet door, vermoedelijk zal het Hechtel worden binnen 14 dagen.